Onderzoek diasporabeleid

Afbeelding bij Onderzoek diasporabeleid

Onderzoek diasporabeleid

In opdracht van het ministerie van SZW onderzoeken we wat de impact van verschillende landen van herkomst op mensen met een migratieachtergrond in Nederland kan zijn. We doen dit onafhankelijk. We onderzoeken de impact van verschillende landen op de gemeenschappen in Nederland in bredere zin, dit gaat om de positieve en negatieve invloeden. We verdiepen ons voor dit onderzoek in drie doelgroepen, waarbij we diepte-interviews afnemen met mensen die tot deze doelgroepen behoren.

Dat gaat om mensen met een migratieherkomst uit de volgende landen, in de eerste, tweede of derde generatie.

  • Mensen uit de Marokkaans-Nederlands gemeenschap
  • Mensen uit de Eritrees-Nederlands gemeenschap
  • Mensen uit de Turks-Nederlands gemeenschap

Werving deelnemers
We willen mensen vragen hoe zij denken over hoe hun land van herkomst omgaat met mensen die – zoals de doelgroep – niet meer daar wonen. We vragen naar welke aspecten hiervan prettig of ondersteunend zijn (bijvoorbeeld het kunnen sturen van financiële middelen aan familie of culturele ondersteuning vanuit het eigen land) of wat zij hier juist onprettig aan vinden (denk dan aan weinig of veel bemoeienis of steun van die overheid of andere risico’s en eventuele verplichtingen).

De mensen krijgen hier als dank een vvv-bon van €50,- euro voor. Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk verwerkt in een geanonimiseerde rapportage. Het doel van het rapport is om inzicht te verkrijgen in welke impact het diasporabeleid en de situatie in het land van herkomst impact heeft op de gemeenschap hier, en hoe de Nederlandse overheid mensen in de gemeenschap hierbij beter kan ondersteunen.

De interviews worden in het Nederlands afgenomen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om het in de taal van herkomst af te nemen.

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier, of een mail sturen aan info@labyrinthonderzoek.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4

Wanneer u zich aanmeldt voor deelname aan het onderzoek vragen wij u om enkele gegevens over uzelf in te vullen, zoals uw woonplaats en uw geboortejaar. Op basis van deze achtergrondgegevens kunnen we bepalen of u tot de doelgroep voor van onderzoek behoort. Ook vragen wij om uw contactgegevens zodat we u eventueel kunnen benaderen voor deelname aan het onderzoek. Uw inschrijving is vrijblijvend en vrijwillig. Als u wordt geselecteerd voor deelname kunt u altijd besluiten toch niet mee te doen. U hoeft hiervoor geen reden te geven. Ook kunt u zich op elk moment uitschrijven van dit bestand door te mailen naar aanmelden@labyrinthonderzoek.nl.